GDPR PDF Tlač Email

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

Pokiaľ ste našim zákazníkom, zverujete nám svoje osobné údaje. My zodpovedáme za ich ochranu a zabezpečenie. Zoznámte sa prosím s ochranou osobných údajov, zásadami a právami, ktoré máte v súvislosti s GDPR (Nariadenie o ochrane osobných údajov).


Kto je Správca osobných údajov

Správcom Vašich osobných údajov na e-shope www.borbet.sk je firma BERGAMO, s.r.o.,Vaše osobné údaje spracovávame ako správca, t.j. určujeme, ako budú osobné údaje spracovávané a za akým účelom, a vyberáme prípadne ďalších spracovateľov, ktorí nám so spracovaním budú pomáhať.


Kontaktné údaje správcu sú nasledovné:

Firma BERGAMO, s.r.o. Poľná 6A 080 06 Prešov,
IČO: 45923299, DIČ: 2023149667 IČ DPH: SK2023149667 v zastúpení Mgr. Martin Mišík a Martin Rahl . Pokiaľ sa na nás budete chcieť počas spracovávania údajov obrátiť, môžete nás kontaktovať na e-mail: Táto emailová adresa je chránená pred spam botmi, potrebujete Javascript aby bola vidieť alebo 0948 905 838


Prehlásenie

Prehlasujeme, že ako správca vašich osobných údajov spĺňame všetky zákonné povinnosti vyžadované platnou legislatívou, hlavne zákonom o ochrane osobných údajov a GDPR, a teda že:

• Budeme spracovávať vaše osobné údaje len na základe platného právneho dôvodu, a to predovšetkým oprávneného záujmu, plnenia zmluvy, zákonnej povinnosti či udeleného súhlasu.

• Plníme si podľa článku 13 GDPR informačnú povinnosť ešte pred zahájením spracovávania osobných údajov.

• Umožníme a budem vás podporovať v uplatňovaní a plnení vašich práv podľa zákona o ochrane osobných údajov a GDPR.


Zákonný dôvod spracovania osobných údajov

1. Zákonným dôvodom spracovanie Vašich osobných údajov je Váš súhlas dávaný týmto správcovi v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. a Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracovaní osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov a o zrušení smernice 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane osobných údajov) (ďalej len "nariadenie").

2. Zo strany správcu nedochádza k automatickému individuálnemu rozhodovaniu v zmysle čl. 22 nariadenia.


Rozsah osobných údajov a účel spracovania

Spracovávame osobné údaje, ktoré nám zveríte sami, a to z nasledujúcích dôvodov (pre naplnenie týchto účelov):


POSKYTOVANIE SLUŽIEB, PLNENIE ZMLUVY

Vaše osobné údaje v rozsahu: e-mail, meno, priezvisko, adresa bydliska, v prípade nákupu ako podnikateľ alebo firma tiež IČO a DIČ, číslo účtu, príp. telefónne číslo nutne potrebujeme k plneniu zmluvy, t.j. dodanie objednaného tovaru.


VEDENIE ÚČTOVNÍCTVA

Ak ste zákazníkom, vaše osobné údaje (fakturačné údaje) nevyhnutne potrebujeme, aby sme vyhoveli zákonnej povinnosti pre vystavovanie a evidenciu daňových dokladov.


MARKETING - ZASIELANIE INFORMAČNÝCH E-MAILOV

Vaše osobné údaje (e-mail a meno), využívame za účelom priameho marketingu - zasielanie obchodných oznamov. Ak ste našim zákazníkom, robíme tak z oprávneného záujmu, pretože dôvodne predpokladáme, že vás naše novinky zaujímajú, a to po dobu 7 rokov od poslednej objednávky.

Pokiaľ nie ste naším zákazníkom, zasielame vám newslettery len na základe vášho súhlasu, po dobu 7 rokov od jeho udelenia. Súhlas nám vyjadríte tzv. Doubleopt-in potvrdením. Toto potvrdenie je jasným vyjadrením vášho súhlasu so spracovaním vašich osobných údajov.

V oboch prípadoch môžete tento súhlas odvolať použitím odhlasovacieho odkazu v každom zaslanom e-maile.


POKROČILÝ MARKETING NA ZÁKLADE SÚHLASU

Len na základe vášho súhlasu vám môžeme posielať taktiež inšpirujúce ponuky tretích osôb alebo využiť e-mailovú adresu napr. pre remarketing a cielenie reklamy na Facebooku, a to po dobu 5 rokov od udelenia súhlasu. Ten môžete, samozrejme, kedykoľvek odvolať prostredníctvom našich kontaktných údajov.


FOTOGRAFICKÁ DOKUMENTÁCIA, REFERENCIE

Len na základe vášho súhlasu môžem použiť vaše fotografie, videá alebo písomné referencie na svojich stránkach, a to do doby, než váš udelený súhlas odvoláte. Ten môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom našich kontaktných údajov.

Vaše osobné údaje si ponechávame po dobu plynutia premlčacích lehôt, pokiaľ zákon nestanoví dlhšiu dobu k ich uchovaniu alebo sme v konkrétnych prípadoch neuviedli inak.

Pri prechádzaní našich webových stránok zaznamenávame vašu IP adresu, ako dlho sa na stránke zdržíte a z ktorej stránky prichádzate. Používanie cookies pre meranie návštevnosti webu a prispôsobenie zobrazenia webových stránok vnímame ako svoj oprávnený záujem správcu, pretože veríme, že vďaka tomu vám môžem ponúknuť ešte lepšie služby.

Cookies pre cielenie reklamy budú spracovávané len na základe vášho súhlasu.

Naše webové stránky je možné prechádzať tiež v režime, ktorý neumožňuje zbieranie osobných údajov. Používanie cookies môžete na svojom počítači zakázať.

Chránime osobné údaje v maximálnej možnej miere pomocou moderných technológií, ktoré odpovedajú stupňu technického rozvoja. Chránim ich ako keby boli naše vlastné. Prijali sme a udržujeme všetky možné (aktuálne známe) technické a organizačnéopatrenia, ktoré zamedzujú zneužitiu, poškodeniu alebo zničeniu vašich osobných údajov, a teda:

• Zabezpečeným prístupom do môjho počítača a notebooku (zabezpečené heslom).

• Zabezpečeným prístupom do našich telefónov (zabezpečené heslom).

• Zabezpečeným prístupom do našich e-mailových schránok (zabezpečené užívateľským menom a heslom).

• Zabezpečeným prístupom do účtovných systémov (zabezpečené menom a heslom).

• Šifrovanou komunikáciou na našom webe (platný certifikát https).

• Pravidelnou aktualizáciou softwaru a antivírovým programom

• Bezpečne uzamknutou prevádzkarňou (zabezpečené uzamykateľnými dverami).

Osobné údaje budú spracovávané v elektronickej podobe automatizovaným spôsobom alebo v tlačenej podobe neautomatizovaným spôsobom.


Poskytnutie osobných údajov tretím osobám

K vašim osobným údajom nemá okrem mňa nikto iný prístup.

Pre zaistenie konkrétnych spracovateľských operácií, ktoré nedokážeme zaistiť vlastnými silami, využívame služby a aplikácie spracovateľov, ktorí vedia dáta ochrániť ešte lepšie ako ja a na dané spracovanie sa špecializujú.


Spracovateľmi osobných údajov sú alebo môžu byť:

• Slovak ParcelService s.r.o. , Senecká cesta 1, 900 28 Ivanka pri Dunaji

• FacebookIreland Ltd,4 Grand canalsquare, Dublin 2, Irsko, VATIE9692928F

• Google Inc.,1600 AmphitheatreParkway, MountainView, CA94043, USA

• Slovenská pošta,a.s.,Partizánskacesta 9, 975 99Banská Bystrica, IČO 36 631 124, IČ DPH SK 2021879959

• Toptrans s.r.o, Na priehron 50, 94901 Nitra 1, ICO:36703923 DIČ: 2023149667, IČ DPH: SK2023149667

• GoodyearDunlopTires Slovakia s.r.o, Ivánska cesta 30/B, 82104 Bratislava, IČO: 36002542, DIČ: 2020434922, IČ DPH: SK2020434922

• Alcar Slovakia ,s.r.o, Gen.M.RŠtefanika 7263/6, 911 01 Trenčín, IČO: 46968181, DIČ: 2023684245, IČ DPH: SK2023684245

• Benet Sk s.r.o, Kuzmanyho 923/23, 01701 Považská Bystrica, IČO: 36004961, DIČ: 2020440807, IČ DPH:2020440807

• Dana Käpplerova-Disky a Pneu, Mytna 91, 98553 Mýtna, IČO: 32628927, DIČ:1020627652, IČ DPH: SK1020627652

• C.D.M., s.r.o, Horárska 12, 82109 Bratislava IČO: 35802651, DIČ: 2020258108, IČ DPH: SK2020258108

• K&K PNEU s.r.o, Hlavní 1610, 739 34 ŠENOV, CZ, IČO: 25871137 DIČ: CZ25871137

• Webglobe-Yegon s.r.o, Stará Prievozská 2, 82109 Bratislava 2, IČO: 36306444, DIČ: 2020114987, IČ DPH: SK2020114987

• RemaxCourierServicespol s.r.o, Cikkerova 2, 81107 Bratislava, IČO: 45923299, DIČ: 2020225515, IČ DPH: SK2020225515

• GLS GeneralLogisticSystems Slovakia, Lieskovská cesta 13, 96221 Lieskovec, IČO: 36624942, DIČ: 2021797140, IČ DPH: SK2021797140

• HeurekaShopping s.r.o.,Karolinská650/1, 186 00 Praha 8,Česká republika, IČ 02387727, DIČ CZ02387727

• Ekoma -Mgr.LýdiaRináková, Kendice 432, 08201 Kendice, IČO: 14749065, DIČ: 1046922800, IČ DPH: SK1046922800


Osobné údaje, ktoré spracovávame ako správca aj ako spracovateľ, môžeme sprístupňovať výhradne spolupracovníkom a spracovateľom, ktorí vykonávajú administratívnu a technickú podporu pri fungovaní aplikácií potrebných k fungovaniu webu a podporných aplikácií alebo sa podieľajú na chode nášho podnikania.

Iným subjektom je umožnený prístup len z dôvodu plnenia zákonných povinností.

Uisťujeme vás, že naši spolupracovníci, ktorí budú spracovávať Vaše osobné údaje, sú povinní zachovávať mlčanlivosť o osobných údajoch a o bezpečnostných opatreniach, ktorých zverejnenie by ohrozilo zabezpečenie Vašich osobných údajov.

Táto mlčanlivosť pritom trvá aj po skončení záväzkových vzťahov s nami. Bez vášho súhlasu nebudú vaše osobné údaje vydané žiadnej inej tretej strane.

Je možné, že sa v budúcnosti rozhodneme využiť ďalšie aplikácie či spracovateľov, pre uľahčenie a skvalitnenie spracovania. Sľubujeme vám však, že v takom prípade pri výbere budeme na spracovateľa klásť minimálne rovnaké nároky na zabezpečenie a kvalitu spracovania ako na seba a aktuálnych spolupracovníkov.

Vaše údaje nebudeme poskytovať do tretích zemí. Dáta spracovávame výhradne v Európskej únii alebo v krajinách, ktoré zaisťujú odpovedajúcu úroveň ochrany na základe rozhodnutia Európskej komisie.


Vaše práva v súvislosti s ochranou osobných údajov

V súvislosti s ochranou osobných údajov máte množstvo práv. Pokiaľ budete chcieť niektoré z týchto práv využiť, prosím, kontaktujte nás prostredníctvom e-mailu: Táto emailová adresa je chránená pred spam botmi, potrebujete Javascript aby bola vidieť

• Máte právo na informácie, ktoré je plnené už touto informačnou stránkou so zásadami spracovania osobných údajov.

• Vďaka právu na prístup nás môžete kedykoľvek vyzvať a my vám doložím v lehote 15 dní, aké vaše osobné údaje spracovávam a prečo.

• Pokiaľ sa u vás niečo zmení alebo pokladáte svoje osobné údaje za neaktuálne alebo neúplné, máte právo na doplnenie a zmenu osobných údajov.

Právo na obmedzenie spracovania môžete využiť, pokiaľ sa domnievate, že spracovávame vaše nepresné údaje, domnievate sa, že spracovávame nezákonne, ale nechcete všetky údaje zmazať alebo pokiaľ ste vzniesli námietku proti spracovaniu.


Obmedziť môžete rozsah osobných údajov alebo účel spracovania. (Napr. odhlásením z newsletteru obmedzujete účel spracovania pre zasielanie obchodných ponúk.)

Právo na prenositeľnosť:Pokiaľby ste chceli svojeosobnéúdaje vziať a preniesť k niekomu inému, budeme postupovať rovnako ako pri využití práva na prístup - len s tým rozdielom, že vám informácie pošleme v strojovej čitateľnej podobe. V tomto prípade potrebujeme aspoň 20 dní.

Právo na výmaz (byť zabudnutý): Vašim ďalším právomjeprávo na výmaz (byť zabudnutý). Nechceme na vás zabudnúť, ale pokiaľ si to budete priať, máte na to právo. V takomto prípade vymažeme všetky vaše osobné údaje zo svojho systému i zo systému všetkých spracovateľov a záloh. Na zaistenie práva na výmaz potrebujeme 10 dní.


V niektorých prípadoch sme viazaní zákonnou povinnosťou, a napr. musíme evidovať vystavené daňové doklady po lehotu stanovenú zákonom. V tomto prípade teda zmažeme všetky také osobné údaje, ktoré nie sú viazané iným zákonom. O dokončení výmazu vás budeme informovať na e-mail.


Sťažnosť na Úrade na ochranu osobných údajov:

Pokiaľ máte pocit, že s vašimi údajmi nezaobchádzame v súlade so zákonom, máte právo sa so svojou sťažnosťou kedykoľvek obrátiť na Úrad pre ochranu osobných údajov. Budeme radi pokiaľ najprvbudete o tomto podozrení informovať nás, aby sme s tým mohli niečo urobiť a prípadné pochybenie napraviť.


Mlčanlivosť

Dovoľujeme si Vás uistiť, že naši spolupracovníci, ktorí budú spracovávať Vaše osobné údaje, sú povinní zachovávať mlčanlivosť o osobných údajoch a o bezpečnostných opatreniach, ktorých zverejnenie by ohrozilo zabezpečenie Vašich osobných údajov. Táto mlčanlivosť pritom trvá i po skončení záväzkových vzťahov s nami. Bez vášho súhlasu nebudú vaše osobné údaje vydané žiadnej inej tretej strane.


Tieto zásady spracovania osobných údajov platia od 23.5.2018.